Fórum / Kŕmenie mačiek a pitie / Krmenie surovym masom - ako dlho mrazit
Dve z mojich maciek jedia raz denne surove maso (kuracie, morcacie, krky, srdcia). Nie so si vsak ista, ako dlho musi byt zmrazene kvoli likvidacii pripadnych parazitov. Kedze mrazim porcie do zasoby, tak byvaju znrazene 3 dni a viac. Ako dlho vsak to ma byt?
Celkom: 5
Odpovede | Pridal |
---|---|
Ja mam info ze 48 hodin, cize 2 dni. Vnutornosti moje macky nechcu, iba surove kuracie prsia Tie su velmi vhodne aj v rekonvalescencii, na rozpapanie maroda... | 23.01.16 20:12 nada |
kludne stacia aj 2 dni premrazit, najlepsie su vsak surove maso kuracie, telacie, hovadzie...bravcove nie! | 20.04.16 13:34 majka4555 |
majka4555, a prečo bravčové nie? | 21.04.16 08:33 AlexandraW |
Mne bolo aj na veterine povedane ze bravcove nie preto lebo je moc mastne. Ci je iny dovod /napr. kvoli parazitom/, neviem. | 01.05.16 21:50 nada |
Táto povera mi je známa. Naše 4 mačky denne dostávajú bravčové vnútornosti alebo pliecko (na striedačku s kuracinou), traja majú ideálnu váhu, jedna má nadváhu, a to tá, ktorej mäsko príliš nešmakuje. Mačky spotrebujú aj tuky, hlavne ak majú dostatok pohybu. Kupujem im čerstvé mäso určené pre ľudí a pred spotrebou hlboko premrazujem, takže by tam malo byť minimum patogénov. Samozrejme, môže sa stať, že by sa v mäse našli parazity alebo nebodaj nejaký vírus, ale malo by to následky aj pre ľudských spotrebiteľov, a z toho by už bol zrejme riadny prúser.
Na ilustráciu, ja už 30 rokov vážim 52 - 55 kg, bohužiaľ, nie som vegetariánka a jediné jedlo, od ktorého mi nikdy nebolo zle, je bravčový rezeň | 02.05.16 10:10 AlexandraW |
Celkom: 5
Odpovede môžu pridať iba prihlásení používatelia.